Wij geven het kasteel weer aanzien

Graag stellen wij onze nieuwe, en jongste, vrijwilliger aan u voor.

Amber NederhandIk ben Amber Nederhand. Ik ben 19 jaar en woon zo’n 15 jaar in Albrandswaard.
In de jaren dat ik hier nu woon heb ik altijd wel geweten dat er ooit een kasteel
Valckesteyn is geweest, maar ik heb nooit geweten waar het stond of laat staan
hoe het er uit zag.
Tot 14 september 2013: de Open Monumentendag.
Samen met mijn opa, moeder en broertje besloot ik maar eens een kijkje te
gaan nemen.

In eerste instantie lijkt het een gewoon stukje land waar niet veel bijzonders aan de hand is, maar toen ik het informatiebord had gelezen en de met paaltjes uitgezette plattegrond op de plek zelf zag, leek het net of het kasteel er weer even echt stond. Toen ik ook nog eens op de  fundering van het kasteel mocht staan en de geschiedenis van deze plek leerde kennen was het plaatje compleet. Ik dacht: dit moet voor iedereen te zien zijn!
Op de flyer die ik kreeg stond dat de stichting vrijwilligers nodig had (en heeft!!).
Juist omdat ze van het oude kasteel Valckesteyn een Landmark willen maken leek het me leuk om mezelf aan te melden als vrijwilliger. Niet alleen ben ik geïnteresseerd in het behoud van de geschiedenis van mijn eigen woonplaats, ook heeft deze stichting een raakvlak met mijn studie.
Ik studeer namelijk Spatial Design (Ruimtelijke Vormgeving) aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en hoop ooit werkzaam te kunnen zijn als Landschapsarchitect.
Nadat ik contact had gelegd met de stichting, werd ik uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek is mij uitgelegd waarvoor de stichting staat, wat ze tot nu toe bereikt hebben en wat ze van mij verwachten. Ook heb ik toen mijzelf voorgesteld en verteld wat ik denk voor de stichting te kunnen betekenen.
‘Wat ik met mijn inzet voor de Stichting Landmark Valkesteyn wil bereiken, is het oude kasteel en zijn geschiedenis weer zichtbaar maken op een manier die interessant is voor iedereen.

Ik hoop u snel wat van mijn ideeën te kunnen laten zien!!

1 Reactie op Kennismaking

  • Wil schreef:

    Lieve Amber,

    Wat ontzettend goed van je dat je je hebt aangemeld als vrijwilligster. Wat is geschiedenis toch mooi, zeker als het je woonplaats betreft. Ik voel mij ook sterk verwant met geheel onze geschiedenis, cultuur, wetenschap en onze voorouders etc
    Veel succes met je studie, knap van je hoor. Ik ga je volgen.

    Liefs van Claudia’s moeder.


Copyright © 2013. Landmark Kasteel Valkesteyn All Rights Reserved.