Wij geven het kasteel weer aanzien

Aanmelden

Programma:

10.00 uur          Officiële opening door wethouder Mieke van Ginkel – van Maren

10.10 uur          Onthullen van het informatiepaneel ter herinnering aan het Kasteel Valckesteyn door de wethouder

  •                     aansluitend het hijsen van de vlag van de Stichting.

10:30 uur          Start van het Kampement

11.00 uur          Voorlichting over het kasteel en de locatie

12.00 uur          1e demonstratievlucht door de aanwezige valkenier

12:30 uur          Einde officiële gedeelte

14:00 uur          2e demonstratievlucht door de valkenier

Tussen 12.00 en 17.00 uur is er het volgende:

  • De ‘huurlingen van Voorne’, ooit de persoonlijke lijfwachten van Jacoba van Beieren, hebben nabij de Slotsedijk 199 hun kampement opgeslagen. Als groep reizen zij langs kampementen en kastelen. In de groep bevinden zich zwaardvechters en boogschutters, koks en naaisters. Vele soorten wapens en vechtstijlen zijn bij hen te zien. Zij geven u een indruk van het kampleven begin 15e eeuw.
  • De Stichting Landmark Kasteel Valckesteyn heeft een informatiestand ingericht en geeft voorlichting over het slot en de locatie.
  • Een wandeling rond het voormalige kasteelterrein.
  • In de NH kerk van Poortugaal aan de Kerkstraat 90 te Poortugaal, eeuwenlang nauw verbonden met Slot Valckesteyn en haar bewoners, is een uitgebreid programma. Er is een maquette en schilderijen van kasteel Valckesteyn te bezichtigen. Er zijn 3 grafstenen in de kerk van de laatste bewoners van het kasteel. Er is een speurtocht voor de jeugd. De toren kan worden beklommen en er is een mooie tentoonstelling ingericht van antieke gebruiksvoorwerpen uit privécollectie, kortom bewonder de ‘macht en pracht’ in en rond de kerk uit die tijd.
  • In de Oudheidkamer te Poortugaal, Dorpsstraat 27, is een tentoonstelling in het kader van ‘25 jaar Oudheidkamer Rhoon en Poortugaal’. Er is ook een kleine tentoonstelling ingericht met voorwerpen uit het gebied rond het Slot Valckensteyn. De voorwerpen zijn tijdens archeologische werkzaamheden op locatie gevonden.
  • De dorpskerk van Rhoon, Dorpsdijk 65 is opengesteld. Er zijn rondleidingen in de kerk. Tevens worden foto’s en tekeningen getoond. U kunt genieten van orgelmuziek

Gerelateerde artikelen :  onze poster


Copyright © 2013. Landmark Kasteel Valkesteyn All Rights Reserved.